3 Ağustos 2011 Çarşamba

Pottermore

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, hayranlarından gelen pek çok mektuplara ve daha pek çok şeye hala çok şaşırdığını, bu yüzden biz fanlar için muhteşem bir proje hazırladığını söyledi; Pottermore.





Pottermore nedir?




7 seriyi okumayan kalmamıştır. Lakin seri bitmesine rağmen içinde hala bir çok gizemi ve bilinmeyenleri barındırmaya devam ediyor. Rowling, kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek amacıyla Pottermore sitesini kurarak, burada online okuma deneyimi yaşamak istediğini anlattı. Yani kitapta olmayan, eksik hissettiğimiz bazı olayları ve karakter yaşamlarını bizlere kendi ağzıyla anlatacak... 


Site hala yapım aşamasında. Ve Eylül'de biz hayranlar karşısına çıkacak. Siteye ulaşmak için buraya tıkla. 


Türkçe olacak mı?


Hortkuluk Avcısı sitesi bunun üzerinde çalışıyor. Pottermore Türkiye için gereken siteyi açtılar. Bilgilendirmelere devam edeceğim, takipte kalın.


Bu kadar mı?


Hayır. Pottermore'da oyun oynanabilecek ve "Bu bedava," diyor Rowling. ''Ekstra öğeler için para ödemenize gerek yok, hiçbir şeyi satın almayacaksınız. Bu benim için çok önemliydi. Bu benim hayranlara hediyem.''


Ayrıca hayranlar kendi hikayelerini ve daha bir çok şeyini de paylaşabilecekmiş.


Genç bir kadınken Profesör McGonagall'ın bir muggle için duyduğu aşktan, Dursleylerin nasıl tanıştığına, Slytherin, Ravenclaw ve Hufflepuff binaları ile ilgili yeni bilgilerden, asalar hakkındaki bilgilere, yazardan gelen taze HP arkaplanı 18.000 kelimeye ulaşıyor, daha da gelecek olanlarla.

Şu anda Pottermore, ilk kitap Harry Potter ve Felsefe Taşı ile sınırlı. Fakat geriye kalan tüm kitaplar sırası ile eklenecek.

Platform yeni yayınlanmış resimler ve interaktif oyun öğeleri içeriyor. Kayıt yaptırdığınızda, sihirli bir kullanıcı adı seçmeniz lazım, ardından kitabın değişik kısımlarına yolculuk başlıyor. Harry'nin kitaplarda yaptığı gibi biz de sanal dünyada Hogwarts'a adım atıyoruz.

Her bir bölümde interaktif "anlar" var. İlk kitapta bunlardan 44 tane var. Bir tane örnek vermek gerekirse Diagon Yolu'ndan Gringotts'a (büyücü bankası) girip 175 Galleon alabiliyoruz - oyun içi para. Ardından o para ile alışveriş listenizdeki şeyleri satın almak için dükkânlarda harcayabilirsiniz, örnek olarak Wiseacre's Wizarding Equipment adlı dükkânda.

Hogwarts'a yolculuk ederken sanal bir vagonu inceleyebilirsiniz. Vagonları incelerken sihirli fasulye veya sonradan kullanmak için kişisel bagajınızda saklayabileceğiniz değişik sihir kartları gibi dijital ıvır zıvırları bulabilirsiniz. Bagajınıza, arkadaşlarınızı, dijital cüzdanınızı, ve diğer tüm dijital eşyalarınızı, kullandığınız asanın detaylarını ve bulunduğunuz binanın bilgilerini görebileceğiniz profil sayfanızdan ulaşabilirsiniz.

Öğrencileri binalara yerleştiren Seçmen Şapka, bayağı eğlenceli. Karakteristik özelliklerinizi belirleyecek çoklu seçenekli soruları cevaplıyorsunuz. Eşsiz cevaplarınıza bağlı olarak bir binaya ayrılıyorsunuz - Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff veya Slytherin.

Seçildikten sonra binanıza puan kazandırmak için geri kalan öğrencilere düello için meydan okuyabilir veya başarıyla iksir yapımı gibi yarışmalara girebilirsiniz. Bu kısım biraz çoklu oyunculu oyun oynamaya benziyor.


"Harry'i yıllar boyunca özenle takip eden hayranlara bir geri dönüşte bulunmak istedim. Ve yeni nesil için yeni hikayeler getirmek istedim" diyor Rowling. "Umuyorum hayranlar Pottermore'u şekillendirmek için bana yardımcı olurlar. Siteye ben de dahil olduğumda herkes katılıp yorum yapabilecek, çizebilecek diğer yarışmalara katılıp arkadaş canlısı bir ortamda güvende olacak. Pottermore hikayelerinizi ve Potter maceralarınızı arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir site."