29 Ağustos 2010 Pazar

Blogunuz İçin Anket !


Bir çok blog sahibi bloglarında anketlere yer vermektedir.Ben de bu konuyu araştırdım.Kendi bloguma anketler ekledim ve çok hoş oldu.Bunu sizinle paylaşmak isterim.


Anketin en güzel yanı herhangi bir eklenti kurmak zoru
 nuzda değilsiniz. Eğer bir wordpress kullanıcısı iseniz süreklide host değiştiriyorsanız sık sık veritabanınızı götürmekte zorlanırsınız. Çoğu zaman tüm yazılarımızı silip atar ve yeni bir hostta yeni yazı serisine başlarız. Aynı zamanda eklediğim eklentilerin veri tabanınıza kaydettiği bilgilerde gider çöpe bu anket eklentisi ücretsiz
bir uygulama ile polldaddy.com sitesinden sunuluyor. Geçmişte eklediğiniz tüm anketler üye sayfanızda tutuluyor ve böylece geçmiş anketlerinizi kaybetmemiş oluyorsunuz.
Şimdi wordpress ve blogger için bu anketi nasıl ekleyeceğimizi anlatıcam.
İlk yapmamız gereken buraya tıklayarak siteye kayıt olalım.

Üyelik işlemimizi tamamladıktan sonra hemen anket eklemeye başlayabiliriz. Aktivasyon maili falan gerekmiyor. Anketimiz için bazı terimler var örneğin “oy kullandığınız için teşekkürler” gibi bunlar standart olarak ingilizce isterseniz bunu Account menüsüne tıklayıp Polls menüsünden Poll Languages kısmına gelerek Türkçe veya istediğimiz dile çevirebiliriz.. Bunun için New Language Pack butonuna basalım kendimize göre yorumlayalım, ardından kaydedip çıkalım.


Şimdi sıra anketimizi oluşturmaya geldi. Yine Account menüsüne gelelim Polls menüsünden Create a Poll butonuna basalım ve anketimizi oluşturalım. Anket sayımızı azaltmak için anket seçeneklerinin yanında bulunan - (eksi) butonuna tıklayabiliriz, artırmak için ise Add a new answer butonuna tıklamanız yeterli. Anketimizin hangi dile mensup olduğunu Poll Language kısmından seçelim Select a style for your poll kısmında ise birçok tema hazırlanmış burada anketimizin temasını seçelim, sağda bulunan Poll Language Pack kısmından da hazırladığımız dil paketini seçelim, son olarakta Save butonuna basıp anketimizi kaydedelim. Bize bir kod oluşturucak bu kodu web sitemizde dilediğimiz yere yerleştirebiliriz.


Blogger’a nasıl eklerim; Kopyaladığımız kodumuzu Yerleşim > Sayfa Öğeleri kısmına gelip Gadget Ekle butonuna basın ve bir HTML/Javascript gadgeti ekleyin kodlarımızı buraya yapıştırıp kaydedin. Anketiniz hazır. :)


WordPress’e nasıl eklerim; Görünüm menüsüne gelip Bileşenler bölümüne geçelim. Buradan Metin kutucuğu ekleyelim sonra değişiklikleri kaydet butonuna basıp önce kaydedelim. Sonra eklenen metin kutucuğumuzun üzerine tıklayıp kodlarımızı yapıştıralım ve bitti butonuna basalım, tekrar değişiklikleri kaydet butonuna basalım. Anketiniz hazır. :)