30 Ağustos 2010 Pazartesi

İkhwanbook, Mısır'ın Facebook'u

Mısır’da “Müslüman Kardeşler” hareketi, Facebook’a alternatif bir sosyal paylaşım sitesi kuruldu. Adı “İkhwanbook” olan site, ılımlı İslam bilincini yaymayı amaçlıyor.









Haber, Mısır'daki "Müslüman Kardeşler" hareketi, internette Facebook'u temel alan "İkhwanbook" (İhvanbook) adlı bir site kurdu.



Sloganı "Yaşamınızı dünyadaki diğer Müslüman kardeşlerle paylaşın" olan site adını Müslüman Kardeşler'in Arapça'daki adı "İhvan-ı Müslimin"dan alıyor.



Site kurucuları, "İkhwanbook"un İslami değerlere daha çok saygı gösterdiğini, fotoğraf kullanımının daha az olduğunu, kullanıcıların özel hayatına daha az girildiğini, eşcinselliğe yaklaşımın da farklı olduğunu belirtiyor.



Müslüman Kardeşler'in üst düzey bir yetkilisi de bu şekilde İslami değerleri daha fazla yaymak ve hareketin internet ortamındaki varlığını güçlendirmek istediklerini söyledi.



SANAL ALEMDE PROPAGANDA

"Müslüman Kardeşler" amaçlarının kendilerini dünyadan soyutlamak ya da Facebook'la rekabet etmek olmadığını belirtti.



"Müslüman Kardeşler" hareketi resmen yasaklı olduğu için fikirlerini internet üzerinden yaymaya çalışıyor.



Bazı üyeler ise hükümetin "İkhwanbook" sitesini izleyerek yasaklı grubun üyesi olanları tespit etmesi fikrinden endişe duyuyor.



Site son bir iki aydır deneme amaçlı olarak faaliyet gösteriyor. Sitenin önümüzdeki günlerde resmen faaliyete geçmesi bekleniyor.